Tips voor de dart(st)er

1. Let erop dat de darts scherpe punten hebben. Afgeragde darts kunnen namelijk het verlies van een partij betekenen. De darts kunnen dan namelijk uit het bord vallen en zoals bij de algemene spelregels al is beschreven, tellen deze scores niet mee.
2. Laat je niet afleiden en concentreer je voor het gooien van elke dart. Al sta je honderden punten achter; al vaak genoeg hebben de wetten van het darten de winnaar van de partij bepaald; pas als de laatste dubbel is gegooid, is de winnaar bekend!! Je zenuwen in bedwang houden speelt hierbij dus een grote rol.

3. Probeer dubbel 16 voor het einde over te houden. Waarneer je deze mist met een single 16, heb je dubbel 8 over en als je dan weer een single gooit heb je dubbel 4 over. Daarna dubbel 2 en als laatste dubbel 1. Je kunt je pijlen dus optimaal gebruiken, door geen singels te hoeven gooien om op een even getal te komen, door bijvoorbeeld een single 11 te gooien als je op dubbel elf staat. Je hebt dan 11 over en moet eerst een single gooien, bijvoorbeeld single 3, om weer op een dubbel te staan (dubbel 4 in dit geval).

4. Je dart materiaal, dat onder andere bestaat uit pijlen, shafts, flights, flightprotectors en ringetjes, moet altijd in goede staat zijn. Hierdoor kan je namelijk beter gooien en dat zie je terug in je dart prestaties. Omdat deze spullen best prijzig zijn, wil je ze natuurlijk zo goedkoop mogelijk kunnen inkopen. Dit kun je het beste doen op de wat grotere darttoernooien of bij dart demonstraties. Op dit soort evenementen zijn de prijzen voor dartspullen namelijk minder hoog dan normaal. Koop dan ook wat extra's in, zodat je over een paar weken ook nog nieuw materiaal hebt!
 
(bron: www.dartsite.nl)

 

Terug