Nieuws


06/10/2013 13:53:00
2e Jeugd Open Urk groot succes !!!

[door: Kol]

Zaterdag 5 Oktober was het eindelijk dan zover!
Het 2e Vloettax Open Urk stond op het programma. Na het succes van vorig jaar, dit jaar weer georganiseerd.

Met een mooie deelnemers veld begonnen we om 13:00 Uur met het prestigieuze jeugdtoernooi. In de poules waren er geen verassingen. Alleen dat er maar liefst 4 180'ers waren gegooid en 5 100+ finishen waaronder 150 van Levy Frauenfelder en 146 van Jitse van der Wal! In de Knock Out was er bij de laatste 16 al gelijk een waar spektakel. Ons eigen Urker tallent van De Rake Gooier moest gelijk tegen Kyana Frauenfelder. Dit meisje is speelster van het Nederlands Meisjes team. Maarten Dirk won op het nippertje van goed spelende Kyana.

Bij de Laatste 8 Waren geen verassingen. Alleen was de partij tussen Maarten Dirk en Henk Snijder niet wat het moeten zijn. Kevin Doets, Gijsbert van Malsen Jitse van der wal en Maarten Dirk plaatsten zich voor de Halve finale.

In de verliezers ronde halve finale was er een duel tussen broer en zus. Marieke Woord kwam met 2-1 voor. Toch liet zij haar grote broer maar winnen. Ze wilde de finale niet gooien zullen we maar zeggen. De finale ging tussen Jan Woord en Theodoor Smit. Zoals de gezegde al luid. Een Woord verliest geen verliezersronde. Dus Jan won deze partij met 3-1.

In de Halve finale van de Winnaarronde ging het tussen Kevin Doets en Gijsbart van Malsen. Kevin kwam geen moment echt lekker in de wedstrijd. Verloor met 4-2, terwijl hij vorig jaar nog verliezend finalist was.

De andere halve finale ging tussen Maarten Dirk en Jitse van der Wal. Jitse die de hele dag al goed stond te gooien liep snel uit naar 3-0 waarna Maarten Dirk nog 3-1 maakte. Jitse was niet te stoppen en won deze partij verdiend.

De finale ging tussen twee Friezen. Jitse van der Wal en Gijsbert van Malsen. Jitse begon de finale goed en liep uit naar 3-0. Maar gijsbert knokte zich terug en werd 3-3. Hierna was het verzet gebroken van Gijsbert en Jitse schreef het 2e Vloettax Open Urk op zijn naam!

Er werden deze dag tien 180'ers gegooid. Zes voor Kevin Doets, drie voor Jitse van der Wal en één door Patrick de velde. Er werd vijf keer een finish van boven de 100 gegooid. De prachtige en hoogste van 150 was van Levy Frauenfelder.

Wij van de Organisatie bedanken Hoofdsponser Vloettax, Bakkerij Brouwer, Vishandel Mazereeuw en Beker sponsor Okke weerstand. Het was een geweldige dag heerlijke bonensoep en geweldige dart wedstrijden. Iedereen bedankt voor de komst om dit toernooi tot een succes te maken!Terug