Nieuws


01/10/2013 12:59:00
Schol assurantie kersverse sponsor van vernieude competitie

[door: Kol]

Dartverening Urk is inmiddels gestart met een vernieuwde zaterdagcompetitie. Hier wordt gestreden om de de Schol assurantie beker! Schol is dit jaar namelijk bereid gevonden om de zaterdag competitie te sponsoren. Afgelopen maandag is de beker die te winnen is overhandigd aan de dartvereniging. Klaas Tol van Schol assurantie vertegenwoordigde de nieuwe sponsor, terwijl Gerrit van den Berg namens DVU de beker in ontvangst nam.

Dit jaar is gekozen om de competitie in toernooivorm te laten verlopen. Het unieke van de competitie is dat iedereen vrij is om mee te doen. Zowel leden als niet leden doen mee voor de hoofdprijs. Ook hoeft de deelnemer niet elke week verplicht mee te doen. Er tellen namelijk maar 80% van het totaal aanatal speelronden mee.

Hoe zit zo'n ronde op zaterdagmiddag er uit? Er wordt gespeelt in poule vorm. Het resultaat wat een darter in deze poule behaald, telt mee in de totale stand. Na de poule fase is iedereen vrij om de knockout fase te spelen. Hier tellen alleen de 180 scores en Hoofste Fisnishes mee voor de totaal stand.

Leden betalen 1 euro en niet leden 2 Euro per zaterdag. Er zijn op dit moment al 18 180'ers gegooid en 10 hoge finishen en de eerste zaterdag is er een 9 darter gemist op dubbel 12. Zaterdag 12 oktober staat de eerstvolgende nieuwe ronde van de competitie op het programma. Kom gezellig langs in clubgebouw "De Rake Gooier" aan de vormtweg, aanvang 17:00 uur!Terug