14/07/2013 20:38:00
Seizoens afsluiting

[door: Maarten Meun ]

Zaterdag 13 juli 2013 was de seizoen afsluiting bij D.V.U. De Rake Gooier.

Er stond heel wat op het programma, er was een overheerlijke barbecue, de prijsuitreiking en de wedstrijd om het algeheel kampioenschap moest gespeeld worden.

Rond de klok van vijf uur begon de keet vol te stromen met hongerige dart liefhebbers. Na het verwennen van de inwendige mens zijn we begonnen met de prijsuitreiking.
De ranking competitie is gewonnen door Gerrit Maarten Vrolijk, Teun van Veen werd tweede, Meindert Romkes derde, Hein Jan Bakker vierde en Pieter Romkes vijfde. Hier kregen ze een mooie beker voor. Er is dit seizoen ook nog twee keer de hoogst mogelijke uitgooi gegooid, Gerrit van de Berg en Henk Snijder zijn de darters die dit gelukt is. Ook zij kregen hiervoor een mooie beker.

De eindstand van de Schol competitie is, eerste Gerrit Maarten Vrolijk, Tweede Hein Jan Bakker en derde Jan Visscher.

De Vloettax competitie is gewonnen door Pieter Baarssen, op de tweede plaats is het jeugdige talent Maarten Dirk Woord geëindigd en derde is good old Dirk Schenk geworden.
Hier waren ook nog bekers voor de hoogste finish, Gerrit van de Berg met 158 en de meeste 180ers Pieter Baarssen. Hij heeft het gepresteerd om maar liefst 26 keer de hoogste score te gooien.

Nu de finale om het club kampioenschap.
Het format was best of 9 in sets en per set een best of 5.

Na het gooien om de bull was duidelijk dat Pieter Baarssen de wedstrijd mocht beginnen, hij opende sterk en pakte gewoon zijn eigen leg, vervolgens wist hij Gerrit Maarten te breken en pakte zodoende een 2-0 voorsprong in de eerste set. Gerrit Maarten is echter ook niet voor een kleintje vervaard en brak vervolgens terug en hij behield daarna zijn eigen leg. 2-2. Eerste set en nu al spanning. Gerrit Maarten brak Pieter weer en pakte zo de eerste set.

De tweede set was ook een prooi voor Gerrit Maarten en uiteindelijk werd de pauze bereikt met een 3-1 voorsprong voor Gerrit Maarten.
In de pauze kon iedereen weer een beetje op adem komen, en de grote vraag was of het Pieter zou lukken om zijn normale niveau te halen en weer terug te komen in de wedstrijd.

Na de pauze mocht Pieter beginnen met de vijfde set.
Het lukte hem om deze set te winnen en vervolgens won hij ook weer de set van Gerrit Maarten waardoor de stand weer gelijk was. 3-3.

Hierna liet Gerrit Maarten er geen gras over groeien, hij gooide hoge scores en mooie finishes, waar Pieter met zijn punten iets achter bleef en de kansen die hij kreeg niet verzilverde, hij miste toch wel veel dubbels.

Gerrit Maarten won de partij met 5-3 en was uiteindelijk de terechte winnaar. Pieter gooide 3 keer de maximale score van 180 en Gerrit Maarten wist deze score maar liefst 8 keer te gooien. Er werden ook nog enkele 100 plus finishes gegooid met als hoogste 130 voor Gerrit Maarten.

Vanaf deze plaats wil ik nog de twee vrijwillige schrijvers bedanken voor het schrijven van deze wedstrijd. Dit waren Maarten Dirk Woord en Henk Snijder. Deze twee jeugdige talenten hopen over een paar jaar ook te mogen strijden om deze mooie titel.

Gerrit Maarten, gefeliciteerd met het tweede opeenvolgende kampioenschap.
Pieter, jammer dat je net niet je niveau haalde, maar volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.