09/10/2012 11:13:00
UPDATE: Vloettax jeugd Urk Open groot succes!

[door: Kol]

Foto1: v.r.n.l.: MD Woord, Kevin Doets, Collin Roelofs, Jitse van der Wal

Zaterdag 6 Oktober was het dan zover. Na maanden van voorbereiden kon het jeugdtoernooi eindelijk beginnen. In de voorinschrijving zaten we op 39 spelers en er kwamen die dag toch nog 35. De top van de Nederlandse dartsport was aanwezig. Sommigen kwamen van ver, en daarom werden de bezoekers extra verwend.
Nadat iedereen een kopje koffie met een gevulde koek gekregen hadden, werd het toernooi geopend door Dirk Schenk. We speelden in 3 poules van 5 en 5 poules van 4.

In poule 1 zaten Maarten-dirk woord , Theodoor Smit , Marco Speth , Luc van Veen en Jan Romkes. Maarten-Dirk won al zijn partijen met 2-0 en plaatste zich als nummer 1 van de poule samen met Theodoor voor de winnaarsronde. Poule 2 zaten Kevin Doets , Vera Speth , Willem Pieter , Marieke en Arie van Urk. Net als in poule 1 won ook Kevin al zijn partijen met 2-0 en plaatste hij zich ook samen met Vera voor de winnaarsronde.Poule 3 met Martijn Lageweg , Gijsbert van Malsen, Frans Koffeman, Johan v/d Berg en Jacob-Wouter. Martijn en Gijsbert plaatsen zich voor de winnaarronde.Poule 4 met Collin Roelofs, Danny Riechelmann, Wouter van de Vegt en Lisette Snijder. Dit was op papier een kraker van een poule. Collin en Danny plaatsen zich netjes voor de winnaarsronde.
In Poule 5 zaten Justin van Tergouw, Henk Snijder, Hendrik Bakker en Youri Speth. In deze poule kon je zien dat er ook Urker talent in opkomst is. Naasten Maarten Dirk is ook Henk Snijder hard bezig om beter te worden. Henk won zijn partij namelijk sensationeel tegen Justin met 2-0. Mede hierdoor plaatste Henk zich als eerste uit deze poule voor de winnaarsronde. Ook Justin ging door. Poule 6 zaten Urker Jordy Ras, Jacob-Wouter, Gerrit Kramer en Henri Woord. In deze Urker poule gingen Jordy en Jacob-Wouter naar de winnaarsronde. Poule 7 zaten Jitse , Geromeo , Klaas en Geert-Jan. Jitse en Geromeo gingen naar de winnaarsronde. Poule 8 met Kenzo Fernandes Pereira., Jan Koffeman , Johannes en Sil Apeldoorn . Kenzo en Jan gingen naar de winnaarsronde.

Na de poules werden eerst 3 voorronde verliezersronde gespeeld. Waarna we begonnen met 16 man in de winnaarsronde en 16 man in de verliezers ronde. In de verliezersronde verloor Wouter van de Vegt geen één leg en was hij de terechte winnaar. Hij won in de finale in een best of 5 met 3-0 van Urker Willem-Pieter. Een prachtige prestatie Wouter maar zeker ook van Willem-Pieter.

In de winnaarsronde werden er de 1ste ronde gelijk al een mooie pot gespeeld. Urker Jordy Ras gooide met 3-0 Justin naar huis toe en 1 van de favorieten lag er al uit. Helaas verloor Jordy in de volgende ronde. Aangekomen in de halve finale. Mooiere halve finales hadden we het niet kunnen voorstellen met Maarten-Dirk tegen Jitse van der Wal en Kevin Doets tegen Collin Roelofs.

Maarten-Dirk won met 4-2 van Jitse en in de andere halve finale was het zeer spannend. Kevin won in de kraker met 4-3 van Collin. Maar hier werden elke beurt minimaal 1 triple gegooid. Dit beloofde wat in de finale. Kevin Doets tegen Maarten-Dirk . Voor deze finale werd er een nieuw bord opgehangen. Maar wat een finale moest worden leek het er niet echt op . Kevin Doets komt 4-1 en krijgt maar liefst 6 pijlen voor de wedstrijd, maar hij maakt het niet af. Maarten-Dirk pakte de 4-2 en mocht beginnen in de volgende leg. Hij begon te knallen, wat we vaker zien en de 4-3 was een feit. Nu was de opdracht simpel voor Kevin. Eigen leg houden en je wint dan het toernooi. Maar Maarten had nog niet opgegeven begint met 140, 140 en 100 en denkt laat ik 121 dan ook maar op de bull uitgooien met Kevin nog op 200 punten. Een mooie 12 darter van Maarten-Dirk zorgde toch nog voor een laatste leg in deze finale. Kevin en Maarten-Dirk misten allebei pijlen. Maar Maarten-Dirk checkte als 1ste en won deze toch nog spannende finale met 5-4!
Er werden deze dag acht 180’ers gegooid.