Nieuws


29/11/2010 10:27:00
Open Urk 2010 in de stijgers!

[door: Open Urk 2010]

Het houdt de gemoederen alweer flink bezig: het Open Urk! Donderdag 30 december staat de 11e editie alweer op het programma. Het toernooi is in dartend Nederland zeer bekend en is mateloos populair. Dit is elk jaar weer te merken aan de inschrijvingen. Ieder jaar is het dringen om een deelnemersnummer en hierdoor is het toernooi vaak al tijden van te voren vol. Op de 70 beschikbare plekken kan online ingeschreven worden.

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door de Fries Willem de Vries. Hij won in een spannender finale van Elmar Shifmacher uit Nunspeet. Derde op het zwaarbezette toernooi werd Remco Oudendag.
De verliezers ronde ging dat jaar naar Urk! Pieter Romkes baalde eerst nog dat hij niet naar de winnaarsronde ging, maar mocht uiteindelijk de hoofdprijs uit de verliezersronde ophalen. Zijn tegenstander kwam eveneens uit Urk. Dirk Schenk had een mooie en zware weg afgelegd om de finale te bereiken. Eeen paar spannende wedstrijden werden knap gewonnen. Echter, in de finale was hij niet opgewassen tegen Romkes. Schenk kwam nog knap terug vanaf een achterstand, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen aan clubgenoot Pieter Romkes.

Dit jaar nieuwe ronden nieuwe kansen! Deelnemen kost 10 euro maar dit is het dartfeest zeker waard! Tot zover de eerst details van het Open Urk 2010!

SCHIJF JE ALVAST IN!Terug