Nieuws


30/05/2010 15:02:00
Meindert Romkes wint 5e rankingtoernooi

[door: Gerwin Vlot ]

Er kwamen afgelopen zaterdag 15 darters opdagen om aan het 5e rankingtoernooi mee te doen. Het betrof een enkeltoernooi waarbij punten behaald konden worden voor de rankingstand. Het was van te voren al bekend dat Pieter Baarssen moeilijk in te halen was. Zijn eerste plaats was al zo goed als zeker. Het ging zaterdag vooral op de plaatsen 2 t/m 5. Deze plaatsen worden namelijk ook beloond met een beker!

In de halve finale stond Meindert Romkes tegenover Peter Kramer. Kramer won in de kwartfinale van Vlot, en Romkes wist netjes van Pieter Baarssen te winnen. Romkes Gaf de eerste leg weg door de dubbel 9 lang te missen. Peter kwam vervolgens redelijk in de wedstrijd maar moest Romkes toch laten gaan. De 140 scores op de goede momenten zorgden er uiteindelijk voor dat Romkes de partij met winst af kon sluiten.

De andere halve finale ging tussen Dirk Schenk en Johann Brouwer. Beide spelere speelden wisselvallig. Dirk Schenk was uiteindelijk degene die de partij naar hem toetrok. In de kwartfinale wist hij wel een goede partij neer te zetten om de altijd lastige Iede Bakker te verslaan. Johann Brouwer won in de kwartfinale van de nummer twee uit de ranking, Tromp Kramer. Voor laats genoemde speler was het een dure nederlaag omdat hij hiermee zijn mooie positie uit handen gaf.

De finale ging dus tussen Meindert Romkes en Dirk Schenk. Het werd een mooie finale waarin goed gegooid werd. Meindert was sterk op de dubbels en won de partij uiteindelijk door diep te moeten gaan.(5-3) Na de wedstrijd werden de verkregen punten in de stand opgeteld en bleek dat Romkes en Schenk samen op plaats 2 terecht kwamen. A.s. Donderdag, als het algeheel kampioenschap gespeeld word, zal er een beslissingswedstrijd gespeeld worden voor de tweede plaats in de ranking. Om half 8 zal er een best of 7 partij aanvangen die de positie in de stand gaat bepalen.

Derde werd uiteindelijk Peter Kramer. Hij won in een hoogstaande partij met vele 100(+) scores van Johann Brouwer.

De definistieve uitslag en eindstand zal begin deze week online komen! Hou de site dus in de gaten.Terug