Nieuws


25/10/2009
Hoog niveau eerste rankingtoernooi Rake Gooier

[door: Gerwin Vlot ]

Afgelopen zaterdag stond het eerste rankgtoernooi van het dartseizoen op de agenda. Dat de toernooien populair zijn bleek ook nu wel weer. Namen als Pieter Baarssen, Pieter Romkes en Dirk van Duijvenbode waren van de partij om te strijden voor de meeste punten. Meer dan 20 darters deden een poging hoge ogen te gooien. De deelnemers werden verdeeld over zeven poules met elk drie deelnemers. Twee best of zeven partijen per persoon moesten er gepeeld worden om een pouleuitslag te krijgen. De eerste twee uit de poule plaatsten zich voor de winnaarsronde, terwijl nummer drie genoegen moest nemen met een plaats in de verliezersronde.

Winnaarsronde
Snel werd duidelijk dat er fanatiek om de prijzen gespeeld zou worden. Vele 180 scores waren in deze ronde te zien. Pieter Baarssen had het in de eerste ronde na de poules erg moeilijk tegen de altijd taaie Buin Woord. Laatstgenoemde speler doet het altijd goed tegen goede darters en wist het Baarssen ook zeer moeilijk te maken. Op een 3-1 voorspromng voor Bruin moest hij het echter opgeven. Baarssen ging door het oog van de naald en plaatste zich voor de kwartfinale.

Ook Pieter Romkes had het moeilijk. Hij kwam er echter niet zo goed vanaf als Baarssen en moest met 4-0 zijn meerdere erkennen aan Jan Visscher. Visscher kan al jaren gezien worden als talent maar weet op grote toernooien niet ver genoeg te komen. Nu plaatste Visscher zich door deze prestatie knap voor de halve finale.

Een ander talent van de afgelopen jaren is Johann Brouwer. Deze speler kampt ehcter met hetzelfde probleem als Visscher. Bij Johann is moeilijk aan te geven waarom het tot de kwartfinale voortreffelijk gaat maar het hierna niet kan afmaken. De dubbels gaan er in de kwartfinale niet in als hij het op mag nemen tegen Hein de Vries. Normalitair is Hein een geduchte tegenstander. Brouwer had goede kansen om de partij te beslissen door hoge scores te gooien. De Vries haalde niet zijn niveau maar gooide wel de dubbel uit waar Brouwer het liet liggen. Dit resulteerde in een grote teleurstelling voor Brouwer, terwijl De Vries zich op mocht maken voor de halve finale.

In deze halve finale mocht hij het opnemen tegen Pieter Baarssen. Baarssen micte geen dubbels en hierdoor was dit het eindstation voor De Vries en Baarssen kon zich opmaken voor de finale. De andere halve finale ging tussen Dirk van Duijvenbode en Jan Visscher. Van Duijvenbode liet zien dat hij naar Urk was gekomen voor de volle winst. Zijn dartkwaliteiten werden goed zichtbaar op de manier waarop hij Visscher aan de kant zette. De finale was een feit.

Nog nooit won Dirk een rankingtoernooi fianle. Elke keer was het Baarssen die hem in de weg stond. Helaas voor hem gebeurde afgelopen zaterdag hetzelfde. Met 5-3 ging de winst naar Baarssen. De laatste twee legs van Baarssen waren van hoog niveau en met twee hoge finishes kon hij het toernooi winnend afsluiten. Derde werd uiteindelijk Hein de Vries.

Verliezersronde
Peter Kramer won in een pittige strijd de verliezersronde. Het was niet de dag van Kramer maar mocht dus toch een prijs in ontvangst nemen. Met winstpartijen tegen Dirk Schenk en Bertus Snoek plaatste hij zich voor de finale waarin hij op mocht nemen tegen Willem Mansveld. Mansveld kon de goede vorm in de finale echter niet doorzetten en moest genoegen nemen met de tweede plaats.Terug