Nieuws


12/03/2008
DVU 3 laat niet met zich sollen!

[door: Gerwin Vlot]

Een kraker kan het niet genoemt worden. De partij tussen Twenty 7 en DVU 3 was een wisselvallige partij en zwaarbevochten door de Urker darters. Gedesillusioneerd werden de Bantenaren 7-2 achtergelaten. Een prima overwinning om de kampioens aspiraties levend te houden!

Op de terugweg ging er al een voorbarig "wij worden kampioen" lied door de auto. Thuis, een paar maanden terug, werd er met 9-0 van de Bantenaren gewonnen. Vooraf werd afgesproken om hier niet teveel waarde aan te hechten. Desondanks begonnen de Urkers goed. Jan won zijn single partij vrij eenvoudig met 3-0. Dirk Visser moest vervolgens aantreden tegen zijn eerdere tegenstander. Toen werd er net met 3-2 gewonnen. Nu leek het erop dat Visser klop zou krijgen. Maar wie Dirk kent weet dat hij niet zomaar opgeeft! Een 2-1 achterstand en een onmogelijke positie in de 4e leg werd toch omgebogen. Een ware thriller eindigde uiteindelijk in een 2-3 voor Dirk Visser! De tegenstander van Dirk achteraf: "Ik had hem 3 keer bij de ballen". Hier kon De Put echter niet wakker van liggen.
Uit deze overwinning putte Hein de Vries vervolgens kracht. Hij won zijn single met overtuiging en goed spel: 0-3.
En toen ondergetekende van dit stukje. geen commentaar. Met 1-3 voorsprong gingen de Urkers de koppels in.

Hier lag het allemaal wat lastiger. De eerste werd net met 2-3 gewonnen. Jan Visscher en invaller Erwin Ruyter zorgden hiervoor. Een 2-0 achterstand bracht toch nog vreugde in het Urker kamp. Hein en Dirk verloren vervolgens hun koppelpartij: pu(tt)(r)e pech!
De herkansing wonnen de heren wel met 2-3! Ook de laatste koppel ging knap naar de Rake Gooiers. In de bierronde was het 1 en al Urk wat de klok sloeg. Met 400 punten voorsprong checkte Jan Visscher een hoge uitgooi met dubbel 7!

Eindstand 2-7 / legs: 12-21

Het motto is nu: laat de rest maar komen, wij zijn er klaar voor.Terug