Nieuws


20/02/2008
DVU3 en DVU2 doen goede zaken in FDD

[door: Gerwin Vlot]

In de Flevo Divisie hebben het tweede en derde goede zaken gedaan afgelopen week. Twee belangrijke wedstrijden in respectiefelijk de eerste en derde divisie werden in winst omgezet.

Gisteravond mocht het tweede aantreden tegen de Bouncers. De Urkers zegevierden met 7-2 en behoud hierdoor uitzicht op de eerste plaats. Met name Hendrik Korf draagde met een 140-regen flink toe aan de overwinning. Komende weken zal blijven of het team van Lesley de Visser daadwerkelijk beslag kan leggen op die felbegeerde koppositie in de eerste divisie van de Flevo cometitie.

In de derde divisie A is het ook zeer spannend. DVU 3 staat momenteel derde maar heeft zeker uitzicht op de twee plekken boven hen. Vanavond lag de klus klaar om Het Laagste punt uit Tollebeek te verslaan. De derby was een mooie kans om punten te pakken voor het klassement. Jan Visscher begon sterk aan zijn enkelpartij en wist met 3-0 te winnen en een 112 finish te gooien. Hein de Vries JR deed er nog een schepje bovenop en was ook snel klaar door zijn tegenstander met 3-0 te verslaan. Oom van laastgenoemde speler, Hein de Vries SR, had het moeilijker met zijn opponent. In de beslisende leg gooide De Vries een 2 door drie over te houden. Dit nekte de Urker en hierdoor ging de winst in rook op. Sebo maakte vervolgens 4-0 door zijn vrouwelijke tegenstander op een dwaalspoort te zetten: 3-0.

In de koppelpartijen ging er niets meer mis. Veel triples waarvan 3 in 1 beurt voor Dik Visser zorgden voor een 7-1 stand. Ook de bierronde werd in winst omgezet waardoor er een kampioenschapssfeer ontstond. Zo lang is het echter nog lang niet en zal er nog veel gewonnen moeten worden. Ondanks dat heeft het team veel zelfvertrouwen door het vertoonde spel gekregen. Ook hier geldt dus dat er nog spannende weken aankomen! Sponsor Foekema Transport kan tevreden zijn over het team!Terug