Nieuws


26/10/2015 14:00:00
Twenty Six verliest belangrijke wedstrijd in Super League van 't Pleintje

[door: Redactie]

Het is Twenty Six afgelopen zaterdag niet gelukt om de wedstrijd tegen ’t Pleintje uit Stampersgat in winst om te zetten. Enerzijds kwamen de gasten goed voor de dag, terwijl anderzijds het Urker team op belangrijke momenten niet thuis gaf. Toch waren er lichtpunten genoeg om de toekomst in de Superleague positief te zien.

In de 'Round Robin' ronde (één tegen één, tot 9 punten) lieten de gasten uit Stampersgat zien niet voor niets de lange reis te hebben gemaakt. Op een 4-8 voorsprong werd de beslissende leg uit het vuur gesleept en het eerste verliespunt voor Twenty Six was een feit.

Cruciaal waren de enkelpartijen. Daniel Brouwer verloor als eerste zijn enkelpartij, ondanks de mooie 170-finish (1-4). De sleutelmomenten in de wedstrijd vonden toch wel plaats toen Johan van Onna, 2-0 voor en 2-4 verloor, en Pieter Romkes op 3-3 zeer ongelukkig in de afwerking, eveneens verloor. Dan staat het 0-4. Iedereen weet dan dat het zeer moeilijk gaat worden. Toch doet Leroy Nieuwenhuis iets terug en liet zien de beste man van de dag te zijn. Hij sleepte het eerste punt binnen voor het Urker team.

Voor de koppels vond de wissel plaats tussen Daniel Brouwer en Dirk Schenk. Het koppel Schenk/Romkes presteerde niet naar wat ze kunnen en speelden onder hun niveau. Normaal een ijzersterke combinatie verzuimde nu het belangrijke aansluitingspunt binnen te halen. De hoop doofde uit en het vervolgkoppel Van Onna/Nieuwenhuis knakte ook. Op dat moment is het 1-6, over en uit.

De wedstrijd moest als verloren beschouwd worden. Twenty Six wilde de eer redden en deed in het vervolg van de wedstrijd nog alles om het trouwe publiek te amuseren. Leroy liet zien dat hij heel belangrijk is voor het team en won zijn koppelpartij met Johan van Onna én de afsluitende singlepartij. Eindstand 3-7.

Ondanks dat het team uit Stampersgat goed voor de dag kwam, moet het Urker team de hand in eigen boezem steken. Dat de darters beter kunnen is een feit, vooral op cruciale momenten. Dat er nog wedstrijden gewonnen gaan worden ook. Aan de spirit lag het niet. Vaak kan een beetje geluk helpen om een wedstrijd naar je toe te trekken. Dit gebeurde afgelopen zaterdag helaas niet.

Zaterdag 7 november mag Twenty Six naar Sonnys Bar te Ridderkerk. Het Urker team zal met opgeheven hoofd strijden voor de tweede overwinning!
Terug