Nieuws


31/08/2015 21:45:00
Seizoen 2015/2016

[door: Maarten Meun ]

Beste dartliefhebbers,

Deze week gaan onze beide competities weer van start.
Dinsdag 1 september gaat de Vloettax competitie weer beginnen. Deze wordt op dezelfde manier gespeeld als vorig seizoen, d.w.z. er wordt iedere week een toernooi gespeeld. De punten die hier gehaald worden, worden bij elkaar opgeteld. Aan het eind van de competitie telt 75% van het totaal aantal gegooide toernooien mee voor de eindstand.
Als er dus bijvoorbeeld in totaal 20 toernooien gegooid worden, dan telt 75% van 20 dus mee. Dat komt dus neer op 15 toernooien. Als je er dus bijvoorbeeld 18 meegedaan hebt, vallen je slechtste drie resultaten af.

Uiteindelijk krijg je dan een ranglijst waar de bovenste 8 plaatsen gaan strijden, in een Play off, om het kampioenschap van de Vloettax competitie.
Dit zal net als vorig jaar op de volgende manier gaan: nr1-nr8/ nr2-nr7/ nr3-nr6 en nr4-nr5. Daarna gaan de winnaars door en de verliezers vallen af.


De Schol zaterdag competitie gaat zaterdag 5 september weer van start.
Deze competitie wordt op dezelfde manier gespeeld als de Vloettax competitie.
Echter de Play off zal iets anders gespeeld gaan worden.
Hier gaan we de uiteindelijke nummers 1 t/m 8 indelen in twee poules, waarna de eerste twee van de poule zich plaatsen voor een kampioenspoule.
Degene die deze poule weet te winnen, mag zich dus kampioen noemen van de Schol competitie.

We hopen dit jaar weer op veel deelnemers en vele mooie wedstrijden.
De Vloettax competitie staat dit seizoen onder leiding van Henk Jelies en de Schol competitie staat onder leiding van Maarten Meun.
De wedstrijd om het algehele clubkampioenschap wordt op zaterdag 25 juni 2016 gegooid, dit betekend dus dat de kampioenen van beide competities zaterdag 18 juni 2016 bekend zijn.

Vanaf deze kant wil ik alle deelnemers veel mooie wedstrijden, maar vooral veel plezier toewensen, in het nieuwe seizoen.

Als er nog vragen zijn hoor ik dat graag van u.

Uw voorzitter,
M.J.H. MeunTerug