Nieuws


29/06/2015 22:36:00
Kampioenswedstrijd

[door: Maarten Meun ]

Clubkampioen 2014/2015

Afgelopen zaterdag 27 juni was het dan eindelijk zo ver, de wedstrijd der wedstrijden, de clash of titans, de wedstrijd waar het clubkampioenschap beslist zou gaan worden.
De winnaar van de Vloettax competitie tegen de winnaar van de Schol competitie.
EELCO SIEPERDA – DIRK SCHENK
Een jong opstomend talent tegen een club legende.

Rond de klok van vier uur begon het clubgebouw al aardig vol te stromen, want iedereen wilde vooraan zitten om maar niets van deze kraker te missen.

Om vijf uur waren de spelers warm gegooid, Marieke Woord zat klaar om de wedstrijd te gaan schrijven, het gooien voor de bull kon beginnen.
Dirk wint de bull en mag de partij beginnen.

Op voorhand belooft het een lange partij te worden aangezien er gespeeld wordt in een best of negen in sets en per set best of vijf.

Van spanning is bij de spelers niks te merken want ze gaan als een razende uit de startblokken, waarbij Eelco net iets beter gooit en kans ziet om Dirk in de vijfde leg te breken.
1-0 dus voor Eelco.

De tweede set begint Eelco zeer goed, hij ziet echter geen kans om de dubbel te raken. Dirk vindt dit niet erg en pakt gewoon de eerste leg, de volgende twee legs zijn ook voor Dirk.
1-1.
Hierna lijkt Eelco het even kwijt te zijn en Dirk pakt de volgende twee sets met 3-1 en 3-0.
Dirk gooit zeer constant met veel goede scores en hij mist bijna geen dubbels. Hij doet precies waar hij bekend om staat.

De stand is nu 3-1 voor Dirk. Nu is het tijd voor de pauze, Eelco moet proberen zichzelf te herpakken, anders kan het wel eens sneller gaan dan iedereen verwacht heeft.

Na de pauze is Eelco weer helemaal terug, hij pakt deze set met 3-1, hij wint deze set met een mooie 121 finish terwijl Dirk staat te wachten om dubbel 16 te gooien. Helaas voor Dirk komt hij er niet aan toe.

Stand nu 3-2

De volgende set gaat ook naar Eelco, Dirk spartelt nog wel hevig tegen, met onder andere een mooie 98 finish.
Het mag niet baten, Eelco wint ook deze set met 3-1

Stand weer helemaal gelijk. 3-3

Dirk laat het er niet bij zitten. Hij lijkt toch de wedstrijd weer naar zich toe te trekken, met hoge scores en goeie finishes, waaronder een mooie 84 in twee pijlen pakt Dirk de zevende set.

4-3.

De achtste set wordt begonnen door Eelco, zeer sterk na de pauze, Eelco pakt de eerste leg.
Nu laat dirk even zien wat hij in huis heeft, hij begint met een misse beurt van 59. Deze lage score wordt gevolgd door 140,180 en een finish van 122.
Eelco is niet onder de indruk en houd gewoon zijn eigen leg, Dirk doet hetzelfde en het moet in deze set dus op de vijfde leg aan komen. Dirk gooit weer zeer sterk en staat eerder op een dubbel, de spanning is om te snijden, het publiek is doodstil… Dirk mist.
Dit was de eerste wedstrijd pijl.
Eelco maakt dankbaar gebruik en gooit koelbloedig uit.

4-4

Het moet dus op de laatste set aankomen, momenteel zien we een wedstrijd van hoog niveau en boordevol spanning.

Dirk begint de laatste set hij heeft de zenuwen goed onder controle en pakt de eerste twee legs, waar de tweede ook weer in vijftien pijltjes uit ging. Eelco verzet zich uit alle macht en pakt de derde leg.
Dirk is echter onverbiddelijk, hij trekt de vierde leg naar zich toe en wint dus deze wedstrijd om het clubkampioenschap.

Iedereen zat met het zweet in de handen te kijken naar deze geweldige wedstrijd.
Het was voor beide spelers een wedstrijd om trots op te zijn. Eelco heeft misschien iets te veel dubbels gemist in het begin van de partij, maar Eelco, je kan trots zijn op wat je bereikt hebt.

En Dirk, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Het is in de historie van de club al de derde keer dat je deze mooie prijs weet te bemachtigen.

Deze wedstrijd had niet gespeeld kunnen worden zonder de schrijfster Marieke Woord. Marieke bedankt!

Hierna zijn we begonnen met de prijsuitreiking. In beide competities is meerdere malen de hoogste uitgooi van 170 gegooid, er zijn dit seizoen zeer veel 180ers gegooid. Kortom het was een seizoen van zeer hoog niveau in beide competities.
Hierbij wil ik de competitie sponsors, Vloettax en Schol assurantiën nog bedanken. En niet te vergeten de wedstrijdleiding en iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om dit seizoen tot een succes te maken.

Na de plechtigheden is de barbecue aangestoken en het bleef nog lang onrustig.

P.s.
Dinsdag 30 juni is de keet nog open en bij genoeg belangstelling wordt er nog een dinsdag toernooi gegooid. Hierna gaat de keet DICHT!

Als de schoolvakantie afgelopen is gaan we weer open.

Rest mij om iedereen een fijne vakantie toe te wensen, en tot volgend seizoen.

Uw voorzitter
M.J.H. Meun
Terug